مقدمه
تاریخ، نمایشگر زنانی است که در عرصه ایمان، عمل صالح و پیمودن مدارج رشد و کمال گوی سبقت را از دیگران ربوده اند و نامشان در زمره اسوه ها و نقشآفرینان تاریخ ثبت شده است. قرآن از زنانی نام برده است که در زمان خود الگوی مردم بوده اند. برخی دیگر نیز به عنوان الگویی فرازمانی و فرامکانی برای تمامی دوران ها به عنوان الگو معرفی شدهاند. نوشتار حاضر ویژگی های چهار بانوی قرآنی- حضرت آسیه علیها السلام ، حضرت مریم علیها السلام ،حضرت خدیجه علیها السلام و حضرت زهرا علیها السلام که به فرمایش پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به کمال رسیدند و برترین زنان بهشت معرفی شدند می پردازد تا الگوی مناسبی را در اختیار همگان به ویژه زنان مسلمان قرار دهد.
موضوع: "اخلاقی - ادبی- خانوادگی"
چکیده
خانواده اولین و مهم ترین نهاد اجتماعی است. برای رسیدن به جامعه متعادل لازم است تا اعضای خانواده دارای رابطه گرم و صمیمی باشند تا آرامش را در خانه حاکم سازند. به واقع محبت و مودّت اصول محوری تشکیل خانواده سالم در اسلام است. هدف تحقیق حاضر تبیین ویژگی های خانواده مطلوب، مانند: آرامش، احترام ، محبت، گفتوگو و… است که با نهادینه شدن چنین خصوصیاتی زمینه ایجاد جامعه متعادل به وجود می آید. پژوهش پیش رو باروش کتابخانهای تدوین شده است. جامعه سالم و متعادل در گرو ساخته شدن اعضای خانواده است که با شکلگیری جامعه متعادل، بستر توسعه و پیشرفت در زمینه های مادی و معنوی در عرصه های گوناگون جامعه فراهم می گردد.
واژگان کلیدی:
خانواده مطلوب، جامعه متعادل، مطلوبیت و تعادل، جوادی آملی.
? مردی برای رفتن به محل کار، وارد اتاقش شد تا کلیدهایش را بردارد. #گردوغبار زیادی روی میز و صفحه تلویزیون دید! به آرامی خارج شد و به همسرش گفت: #دلبندم، کلیدهایم را از روی میز بیاور! زن وارد شد تا کلیدها را بیاورد؛ دید همسرش با #انگشتانش وسط غبارهای روی میز نوشته “یادت باشه خیلی دوستت دارم” و خواست از اتاق خارج شود، صفحه #تلویزیون را دید که میان گردوغبار آن نوشته شده بود: “امشب شام مهمون من” ? زن از اتاق خارج شد و کلید را به همسرش داد و به رویش #لبخند زد؛ انگار خبر میداد که نامهاش به او رسیده است. ? این همان همسر #عاقلی است که اگر در زندگی مشکلی هم بود، مشکل را از ناراحتی و عصبانیت به #نشاط و لبخند تبدیل میکند!
✅ #رهبر_انقلاب: ? بعضی از #مردان خیال میکنند که زن وظیفه دارد همهٔ کارهای مربوط به آنها را انجام دهد. البته در محیط خانواده، زن و مردی که به هم #علاقه دارند با کمال میل و شوق، کارها و خدمات یکدیگر را انجام میدهند. ? اما انجام دادن از روی #میل، غیر از این است که کسی احساس کند یا این طور عمل کند که گویا #وظیفهٔ زن است که باید مثل یک مستخدم خدمت مرد را به آن شکل انجام دهد چنین چیزی در #اسلام وجود ندارد. ۱۳۷۵/۱۲/۲۰
آخرین نظرات