مقدمه
تاریخ، نمایشگر زنانی است که در عرصه ایمان، عمل صالح و پیمودن مدارج رشد و کمال گوی سبقت را از دیگران ربوده اند و نامشان در زمره اسوه ها و نقشآفرینان تاریخ ثبت شده است. قرآن از زنانی نام برده است که در زمان خود الگوی مردم بوده اند. برخی دیگر نیز به عنوان الگویی فرازمانی و فرامکانی برای تمامی دوران ها به عنوان الگو معرفی شدهاند. نوشتار حاضر ویژگی های چهار بانوی قرآنی- حضرت آسیه علیها السلام ، حضرت مریم علیها السلام ،حضرت خدیجه علیها السلام و حضرت زهرا علیها السلام که به فرمایش پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به کمال رسیدند و برترین زنان بهشت معرفی شدند می پردازد تا الگوی مناسبی را در اختیار همگان به ویژه زنان مسلمان قرار دهد.
موضوع: "اجتماعی"
چکیده
پژوهش حاضردر صدد بررسی خانواده مطلوب و متعادل با تأکید بر اندیشه آیت الله جوادی آملی است. خانواده متعادل و مطلوب در آموزه های اسلامی خانواده ای است که در آن روابط اظهاری و گرم و صمیمی بین اعضای آن وجود دارد. اهمیت پرداختن به این موضوع، آن است که در صورت تحقق خانواده متعادل با ویژگی هایی چون آرامش و سکون، احترام و تکریم، محبت و دوستی، و مشورت و گفت و گو، و نهادینه شدن آن در اولین و مهم ترین نهاد اجتماعی، یعنی نهاد خانواده زمینه گسترش آن به سایر نهادهای اجتماعی را فراهم می سازد. نتیجه طبیعی چنین امری ایجاد جامعه متعادل و رو به توسعه است که می تواند دستاوردهای مهمی برای افراد و جامعه را رقم بزند. تحقیق پیش رو با روش کتابخانه ای و اسنادی در صدد تبیین خانواده متعادل و مطلوب است که با مراجعه به آثار و کتاب های استاد فرزانه، آیت الله جوادی آملی به دست آمده است.
واژگان کلیدی
خانواده، خانواده مطلوب و متعادل، اندیشه آیت الله جوادی آملی(دامت برکاته).
چکیده
امام موسی صدر شخصیت کاریزماتیکی است که منشها و عادت وارههای وی درمیدان لبنان شکل گرفت. کنشگری امام صدر با توجه به دیدگاه انسان محوری و شمول گرایی وی که هدفش ارتقای انسانیت است، توانسته هویت انسانی را در کنشهای اجتماعی و سیاسی او آشکار سازد؛ کنشهایی که موجب تحکیم روابط و پیوند همه انسانها و ایجاد اعتماد در همه سطوح می گردد. براین اساس است که سرمایه اجتماعی شکل می گیرد و در فرایند عمودی با ارتقا از مراحل درون گروهی، بین گروهی و برون گروهی به مرحله فراگروهی می رسد؛ مرحله ای که همگرایی بین همه افراد، گروهها و طوایف در لبنان و همه انسانها در سراسر جهان بر اساس نگاه کرامتِ ذاتی انسانها را موجب میگردد. این نوع کنشگری است که از امام صدر مرجع اجتماعی می سازد و او را تبدیل به الگویی مثبت در لبنان، جهان اسلام و جوامع بشری در جهت تألیف قلوب انسانها و رفع مشکلات و بحرانها و رسیدن به تفاهم و تعامل و صلح جهانی می کند.
کلید واژهها
سرمایه اجتماعی،امام صدر،همگرایی،کنشگری،الگو
آخرین نظرات